Fotosafari - kako smo počeli...

gosp. Pavo Jerković

Idejni začetnik fotosafarija u Neretvi koji je prvi put (16.07.1996.) organizirao grupni dolazak turista u dolinu Neretve na fotosafari neretvanskom lađom.

Povijesna fotografija prvog fotosafarija dolinom Neretve 16.07.1996.

“Kao zaljubljenik u izazove pokrenuo sam nešto do tada nepoznato u ovom kraju. Naime, 16. srpnja 1996. godine – Gospa od Karmela, kao idejni začetnik, organizirao sam prvi fotosafari dolinom rijeke Neretve. To je bio prvi organizirani dolazak turista u ove krajeve, a dogodio se gotovo u isto vrijeme kada i otkriće rimskog foruma s 16 kipova u antičkoj Naroni, što je obogatilo turističku ponudu ovog kraja.”

Kroz povijest do danas...

Kada je realiziran prvi fotosafari, mislili smo da će biti odlično ako zbog njega u dolinu Neretve dođe 500 gostiju, što smo već u prvoj godini premašili. Nismo imali dovoljno lađa da bismo užitak fotosafarija ponudili većem broju gostiju koji su se za to zanimali. Kako bismo povećali broj lađi, krenuli smo u obnovu starih i oronulih lađa koje su uglavnom spavale na dnu rječica i jezera ovog kraja.

Dolaskom sve većeg broja gostiju razvijali smo svoju ponudu, dodatno se obrazovali i s radošću očekivali nove izazove. Ništa se ne događa preko noći, pa tako ni naš uspjeh. Ostvarivanjem suradnje s renomiranim putničkim agencijama iz zemlje i svijeta za naš program je saznalo sve više gostiju koji su željeli iskusiti život Neretvana.

Uvidjeli smo da trebamo ljudima omogućiti komfor i proširiti svoju ponudu.U ovom kraju postoje izuzetne pogodnosti za razvoj izletničkog turizma, što smo i iskoristili. Nakon proširenja svoje flote lađa – autohtonih neretvanskih plovila napravili smo istraživanje među turistima s ciljem da saznamo što bi oni htjeli i na koji način možemo proširiti svoju ponudu, s ciljem da zadovoljimo svakog gosta.

Većina ispitanika nam je odgovorila kako bi htjeli osim fotosafarija u netaknutoj prirodi i objedovati tu. Tako je nastala ideja o Neretvanskoj kući I. Ta zapuštena starica – preko 100 godina stara nalazi u zaseoku Čovića u mjestu Prevoznik. Nakon obnove kuće nastao je izdvojeni ugostiteljski objekt Neretvanska kuća I.

  • hotel.villa.neretva@gmail.com
  • info@hotel-villa-neretva.com
  • +385 (0)20 672 200 | +385 (0) 20 672 201
  • +385 (0)98 361 700